Wijnhuis bezoek & wijn proeven &

andere genietingen

 • Puglia: Gargano- een verpletterend mooie kust, orchideeën, olijfbomen, natuurparken, biowijn en enorme gastvrijheid! 

  De Gargano is vrij onbekend; het ligt in het Noorden van Apulie en is een schiereiland wat bekend staat om zijn natuurschoon: een prachtig heldere en blauwe zee, een natuurpark, mooie oude plaatsjes zoals Vieste, Peschici en Monte S. Angelo (ook religieus van belang), geschikt voor wandel en fietstochten, duiken, in het voorjaar zijn er meer dan 60 orchideeen te vinden, archeologische vindplaatsen, ook nabij Mattinata op Monte Sacro en Monte Saraceno etc. Uiteraard staat de zee centraal kwa gastronomie, iets landinwaarts vind je ook goede wijnen. De Gargano is per vliegtuig bereikbaar via Pescara en Bari (of Napels evt). Buiten het hoogseizoen is het er heerlijk rustig! Uiteraard bevelen we  een boottocht langs de kust aan.

  Er zijn twee wijnproeverijen gepland in de Gargano zelf, een bij een kleinschalige mooie biologische wijnen en olijfolie producerende wijnboer. Wijn op basis van de Montepulciano druif (zoals die ook bij ‘bovenburen’ te vinden is. De andere afspraak is iets verder rijden bij een biodynamisch werkende wijnmaakster. In het voorjaar kun je desgewenst op orchideenexcursie.  Er staat ook een uitgebreide lunch gepland bij een agriturismo in het fantastische wandelgebied daar, op basis van hun eigen producten. Aangezien de Gargano ook bekend staat om zijn olijfolie hebben raden we een olijfolieproeverij aan bij de buren, maar die van de agriturismo zelf proef je natuurlijk ook!
  .
  Verblijf: In een appartement bij een agriturismo gelegen op een heuvel met in de verte uitzicht op de zee, met zwembad in omgeving van Vieste. De agriturismo produceert biologische wijn en olijfolie.

  Prijs:  vanaf € 373,10 p.p. verblijf van 7 nachten/een week op basis van logies ( bij 2 persoons appartement). Inclusief 2 wijnproeverijen, 1 keer  lunch op basis van eigen/streekproducten,  Indien gewenst is begeleide orchideeenexcursie bij te boeken (in het voorjaar).

 • Je kan ook kiezen voor verblijf van 4 nachten op basis van half pension (inclusief ontbijt & diner), bij agriturismo waar ook de lunch gehouden wordt. Iets  verder landinwaarts, perfect voor wie van wandelen houdt want er zijn vele wandelpaden (iets verder van strand). Prijs p.p. €388,10 Aanbevolen voor wie dit verblijf wil combineren met verblijf wat Zuidelijker gelegen, bij Alberobello.

 

 

 

 

In voorbereiding: Alberobello en Primitivo

Dit arrangement kun je samen boeken met het verblijf in de Gargano.Een tot de verbeelding sprekende omgeving met de sprookjesachtige Trulli, de ronde huisjes met puntdaken. In dit gebied wordt ook heerlijke Primitivo gemaakt, waar je dan ook een aantal mooie exemplaren van kan gaan proeven. 

Zie ook het artikel hierover : http://www.divinonatura.nl/gort-over-de-grens-in-italie/

 

In Voorbereiding: Prosecco proeven in het Valdobbiadene gebied

3 nachten/4 dagen

Grote kans dat je Prosecco kent, dan dan heb ik goed nieuws als je er fan van bent! Het gebied zelf waar het vandaan komt is veel minder bekend: het ligt schuin tussen Venetië en het Gardameer / Verona in. Het klassieke docg -gebied loopt van Valdobbiadene tm Conegliano en is prachtig groen, steile hellingen en er wordt veel georganiseerd op het gebied van proeverijen, wandel- en fietsroutes. Daarnaast is er op cultureel vlak veel te beleven: Treviso wordt klein Venetië genoemd; Villa Barbaro bij Maser/ Asolo van Palladio is interessant (fresco’s van Veronese op pantoffels bekijken!), Voor fans van Canova is er een museum met gipsen modellen van al zijn beelden en zoals bekend is het kleinste dorp in Italië vaak nog de moeite waard kwa sfeer. Je bezoekt drie verschillende Proseccodomeinen : een in Valdobbiadene waar je zult ervaren dat ook in prosecco er sprake kan zijn van terroir en de verschillen die dat oplevert in smaak; twee in Santo Stefano en een vierde proeverij vindt plaats bij de accommodatie waar je logeert.
Accommodatie: een prachtige, nieuwe agriturismo waar ook Prosecco wordt geproduceerd. Het kleinschalige verblijf met slechts twee kamers en twee mini-appartementen is tot in de puntjes verzorgd en beschikt daarnaast over een restaurant waar je ook kunt dineren. Alle kamers kijken uit op de wijngaarden, het is een heerlijk rustige plek. De kamers zijn voorzien van airconditioning, badkamers met regendouche en een gevulde koelkast met Prosecco van het huis.

Voor beschikbaarheids aanvragen klik hier

10 + 8 =