Josje naast oude wijnrank

Divino Natura


Italiaanse Natuurwijnen

educatie, advies

verkoop, organisatie

evenementen & studiereizen

ontdek de magie van Italiaanse Natuurwijnen

wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en Natuur(lijke) wijnen?

Wat is er zo betoverend aan Natuurwijnen? Smaakt het anders, voelt het anders in je lijf? Ben je gevoelig voor toevoegingen & sulfieten? Volg je en bepaalde leefstijl zoals paleo, keto, vegan? Dan is dit je wijn! 

Gezondheid is in deze Coronatijd des te meer een ding. Steeds meer mensen zijn gevoelig voor sulfieten en andere stoffen. En zijn daarmee bij Natuurwijn aan het juiste adres, aangezien er heel veel wijnmakers zijn die helemaal geen sulfiet toevoegen. Ook worden de wijnen niet gemanipuleerd, ‘lage interventie’.

Doordat er geen toevoegingen en bewerkingen zijn is het van extreem groot belang dat de wijnmaker zeer gezonde druiven heeft. In je lijf voelt dit dan ook anders, de wijn valt goed, verteert goed, geeft = energie en ook de volgende dag voelt het nog steeds fijn:)

Ook voor veganisten is natuurwijn de oplossing omdat er geen dierlijke producten worden gebruikt voor de klaring, zoals bijvoorbeeld vislijm.

Smaak: niet in de laatste plaats zijn de smaken van natuurwijn een compleet nieuwe sensatie en de ontdekking van een nieuwe wijncategorie: Oranjewijn!

Wanneer: zondagmiddag 27 september van 13.00 tot 16.00 uur & Maandagmiddag 28 september van 14.00 tot 17.00 uur


Waar: wijn- en eetbar Most, Brusselplein 191, 3541 CH Utrecht
nabij Leidsche Rijn
Prijs nu: €35,-  p.p. inclusief proefwijnen
Aantal deelnemers: min. 10- max. 20 personen
Aanmelding:

voor zondagmiddag: 

https://www.divinonatura.nl/product/masterclass-introductie-italiaanse-natuurwijnen-2/

Maandagmiddag:

https://www.divinonatura.nl/product/ontdek-de-magie-van-italiaanse-natuurwijnen-28-september-in-utrecht/

 

Ik heb bij Josje en Masterclass Natuurwijnen gevolgd.
Het was een gezellige, ongedwongen manier van presenteren, informeren en uitleggen. Heel professioneel, maar wel gezellig.

De wijnen welke ze had geselecteerd gaven een duidelijk beeld wat Natuurwijnen zijn. Hoe ze ruiken en proeven en hoe dat komt.

Mocht je meer over Natuurwijnen willen weten,Echt een aanrader

Gert Jan de Snoo

importeur biologische wijnen

Masterclass Oranjewijnen

Wat is er zo bijzonder aan en Oranje wijn- wat is dat nou precies?

hoe wordt het gemaakt, hoe en waar is het ontstaan ?


– En vooral hoe smaakt dat?

Oranjewijnen- of amberwijnen- ze zijn ín. Gastronomisch biedt Oranjewijn zeer veel nieuwe combinatiemogelijkheden met eten door de aanwezige tannines en andere smaken. Je vindt de wijnen dan ook in toprestaurants.
Leer verschillen tussen de mate van schilweking-
Het maakt nogal uit of een wijn een paar dagen, een week,
Een maand of nog veel langere schilweking heeft gehad. Uiteraard heeft ook het type druif en het terroir zijn rol.
Is alle Oranje wijn Natuurwijn? Heeft alle Oranje wijn gerijpt in amforen of in hout? Vele vragen die aan bod komen.
In de schillen zitten o.a. tannines waardoor je je voor kunt stellen dat er een compleet ander wijntype ontstaat op deze manier. En dat is ook zo!
Deze wijnen zijn anders: zitten vol leven, spanning, frisheid of juist rijpheid, interessante geuren en smaken die veel dieper zijn dan die van de conventionele wijn. 

Wanneer: Maandagavond 5 oktober van 19.30- 22.30 uur
Waar: Db’s CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht
Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.
Utrecht
Prijs nu: €57,-  inclusief proefwijnen
Aantal deelnemers: min. 10- max. 16 personen
Aanmelding: https://www.divinonatura.nl/product/masterclass-oranjewijnen/

“Voor degenen die meer willen weten over natuurlijke wijn, kan ik de masterclass van Josje van harte aanbevelen! Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen

-Word een Italiaanse Natuurwijnkenner in 10 weken

Een unieke combinatie van kennis over Italiaanse wijndruiven, gebieden en streken aan de hand van een uitgelezen natuurwijnselectie!

Hoe zou het voor je zijn als…

Je sneller, mooiere, originelere selecties maakt voor je wijnkaart, voor in je winkel of voor jezelf, weet bij welke importeur je moet zijn,  je Italiaanse natuurwijn kennis en proef-ervaring enorm is vergroot?

Je alle regio’s van Italië virtueel bezocht hebt, kennis hebt van de interessantste wijngebieden , Italiaanse wijntypes als prosecco, lambrusco e.v.a. geen geheimen meer voor je hebben, de belangrijkste, lekkerste & meest bijzondere wijndruiven? En met een beetje oefenen spreek je het ook nog allemaal goed uit:)

Je in 10 weken kennis en vooral ook proef- (en reis) ervaring aangereikt krijgt waar ik tig jaar over heb gedaan om te vergaren- dus je hebt een enorme tijdsbesparing:)

Je eindelijk af bent van die frustratie om overzicht en echt inzicht te krijgen in de Italiaanse wijndruiven en streken. Je kan stoppen met eindeloos googelen.

Een unieke kans om heel Italië op natuurwijn door te proeven en goed te leren kennen!

Wanneer: Start Maandagavond 12 oktober van 19.30- 22.30 uur, wekelijkse sessies tot tm 14 dec (behalve 19 okt in de herfstvakantie)

Waar: Db’s CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht
Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.
Utrecht

Lees hier verder: https://www.divinonatura.nl/wijncursus-italie-en-haar-wijnen/wordeenitaliaansenatuurwijnkennerin10weken/

Over de Zelfstudie cursus Italiaanse wijnen
6 mei 2017- deze cursus is nieuw en gaat natuurlijk nog een tandje verder dan bio:)

“Josje heeft de Italiaanse sommelier opleiding gedaan en daar ken ik haar van. Samen hebben we heel wat wijnen geproefd en het feit dat haar passie uitgaat naar de bio wijnen in het bijzonder. Prachtig dat juist hierover nu een cursus bestaat die je in jouw eigen tempo kunt doen. Nederland ontdekt Italië als wijnland. In de afgelopen 12 jaren is de verkoop van Italiaanse wijnen verdrievoudigd. Dat is al reden genoeg om de kennis van dit grootste wijnland van de wereld te verbeteren. Josje gefeliciteerd met de geweldige opzet van de cursus.”

Ed Baten

Gastronoom sommelier NL en Italiaans,, Pura Passione