Ik heb bij Josje en Masterclass Natuurwijnen gevolgd.
Het was een gezellige, ongedwongen manier van presenteren, informeren en uitleggen. Heel professioneel, maar wel gezellig.

De wijnen welke ze had geselecteerd gaven een duidelijk beeld wat Natuurwijnen zijn. Hoe ze ruiken en proeven en hoe dat komt.

Mocht je meer ov er Natuurwijnen willen weten, Echt een aanrader

Gert Jan de Snoo

Biowineonline

“Voor degenen die meer willen weten over natuurlijke wijn, kan ik de masterclass van Josje van harte aanbevelen! Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen

“Josje heeft de Italiaanse sommelier opleiding gedaan en daar ken ik haar van. Samen hebben we heel wat wijnen geproefd en het feit dat haar passie uitgaat naar de bio wijnen in het bijzonder.  Nederland ontdekt Italië als wijnland. In de afgelopen 12 jaren is de verkoop van Italiaanse wijnen verdrievoudigd. Dat is al reden genoeg om de kennis van dit grootste wijnland van de wereld te verbeteren. Josje gefeliciteerd met de geweldige opzet van de cursus.”

Ed Baten

Sommelier Gastronoom, Pura Passione

 Giro d’italia: cursus Italiaansewijnen

Reis in 7 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie natuurwijnen.

 Waarom Italië? Als je nieuwsgierig bent aangelegd,  je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland!

Er is een zee aan verschillende wijndruiven, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350! Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. Ik neem je graag mee.

Zou je wel meer willen weten van Italiaanse vino maar je weet niet waar te beginnen?

Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven?

Dan is dit de cursus voor jou!

  • Je maakt kennis met een unieke selectie vini naturali uit de diverse Italiaanse streken wat betekent dat je ontdekt hoe natuurwijnen smaken, en welke wijndruiven het meest interessant zijn.
  • Je ontdekt de belangrijkste wijngebieden en  wijndruiven zodat  je originelere keuzes  kunt maken en meer variatie mogelijkheden hebt.
  • Je ontdekt ‘nieuwe’ smaaksensaties wat betekent dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan in combineren met eten en wat het beste bij jouw smaak past.
  • Je maakt een verschil in de wereld doordat je nieuwe keuzes kan maken die beter voor de natuur en voor (je eigen dan wel andermans) gezondheid zijn.
  •  Je leert dat er ook natuurwijnen zijn die net als ‘gewone’ wijn smaken, zonder‘ afwijkingen ‘ als dat jouw voorkeur of die van je gasten is. 
  • Je ontdekt dat natuurwijn lichter verteerbaar is wat betekent dat het anders aanvoelt in je lijf en het prettiger voelt.
  •  Je proeft hoe wijn zonder toegevoegd of minimaal sulfiet smaakt zodat als je allergisch bent en/of gevoelig  je ook weer kan genieten.

Je kunt kiezen:

Live meedoen op locatie met bijbehorende proefwijnen:

Wanneer:  

November:
9, 16, 23, 30
December:
7, 14e, 21e

Dinsdagavonden van 19.45 uur tot 22.15 uur

Uiteraard maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij!

Min. Aantal 10 – max. 15 personen

Investering: €328,10 ex BTW / prijs incl. BTW: €397

 inclusief proefwijnen, circa 6 per avond.

Waar:  Db’s ,CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.

Klik hier om je aan te melden!

  https://www.divinonatura.nl/shop/cursussen/giro-ditalia-een-natuurwijn-ronde-door-de-laars/

Of volg de cursus live online ( eventueel) in je eigen tempo. Kijk en proef thuis alle wijnen. Ik stuur je ze op. 

Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij!