Masterclasses Oranjewijn en Natuurwijnen

ontdek de magie van Italiaanse Natuurwijnen

wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en Natuur(lijke) wijnen?

 Wat is er zo betoverend aan Natuurwijnen? Smaakt het anders, voelt het anders in je lijf? Ben je gevoelig voor toevoegingen & sulfieten? Volg je en bepaalde leefstijl zoals paleo, keto, vegan? Dan is dit je wijn! 

 Gezondheid is in deze Coronatijd des te meer een ding. Steeds meer mensen zijn gevoelig voor sulfieten en andere stoffen. En zijn daarmee bij Natuurwijn aan het juiste adres, aangezien er heel veel wijnmakers zijn die helemaal geen sulfiet toevoegen. Ook worden de wijnen niet gemanipuleerd, ‘lage interventie’.

 Doordat er geen toevoegingen en bewerkingen zijn is het van extreem groot belang dat de wijnmaker zeer gezonde druiven heeft. In je lijf voelt dit dan ook anders, de wijn valt goed, verteert goed, geeft = energie en ook de volgende dag voelt het nog steeds fijn:)

 Ook voor veganisten is natuurwijn de oplossing omdat er geen dierlijke producten worden gebruikt voor de klaring, zoals bijvoorbeeld vislijm.

  Smaak: niet in de laatste plaats zijn de smaken van natuurwijn een compleet nieuwe sensatie en de ontdekking van een nieuwe wijncategorie: Oranjewijn!

 Wat leer je vandaag:

  • Je leert de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap…), gezondheids- en milieuvoordelen etc.

• Aan de hand v.e. bepaalde druif laat ik je verschillen proeven- ook in een Oranje variant, kortom met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn.
• Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je proeft van dezelfde druif een wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet

 Wanneer: Helaas uitgesteld in verband met nieuwe maatregelen. We wachten even af tot er meer duidelijkheid is. Maandagavond 26 Oktober vervalt. Van 19.30 tot 21.30 uur 

 Waar:  Db’s CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht

Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.
Utrecht
 

 Prijs: € 37,13 ex BTW, €47- incl BTW.

 Aantal deelnemers: min. 10- max. 15 personen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meld je hier aan

 Ik heb bij Josje een Masterclass Natuurwijnen gevolgd.
Het was een gezellige, ongedwongen manier van presenteren, informeren en uitleggen. Heel professioneel, maar wel gezellig.

De wijnen welke ze had geselecteerd gaven een duidelijk beeld wat Natuurwijnen zijn. Hoe ze ruiken en proeven en hoe dat komt.

Mocht je meer over Natuurwijnen willen weten, Echt een aanrader

Gert Jan de Snoo

importeur biologische wijnen

Masterclass Oranjewijnen

Wat is er zo bijzonder aan en Oranje wijn- wat is dat nou precies?

hoe wordt het gemaakt, hoe en waar is het ontstaan ?


– En vooral hoe smaakt dat?

Oranjewijnen- of amberwijnen- ze zijn ín. Gastronomisch biedt Oranjewijn zeer veel nieuwe combinatiemogelijkheden met eten door de aanwezige tannines en andere smaken. Je vindt de wijnen dan ook in toprestaurants.
Leer verschillen tussen de mate van schilweking-
Het maakt nogal uit of een wijn een paar dagen, een week,
Een maand of nog veel langere schilweking heeft gehad. Uiteraard heeft ook het type druif en het terroir zijn rol.
Is alle Oranje wijn Natuurwijn? Heeft alle Oranje wijn gerijpt in amforen of in hout? Vele vragen die aan bod komen.
Het gaat dus om langere schilweking bij witte wijnen. In de schillen zitten o.a. tannines waardoor je je voor kunt stellen dat er een compleet ander wijntype ontstaat op deze manier. En dat is ook zo!
Deze wijnen zijn anders: zitten vol leven, spanning, frisheid of juist rijpheid, interessante geuren en smaken die veel dieper zijn dan die van de conventionele wijn. Deze oranje wijnen zijn als eerste in Friuli gesignaleerd, in het Noord- Oosten van Italië, het grensgebied met Slovenië en Kroatië. Deze wijntraditie stamt dan ook uit Oost-Europa en is nu een manier voor deze wijnlanden geworden om zich te onderscheiden. De producenten van deze wijnen uit Friuli werden aanvankelijk sceptisch bekeken, maar oogsten tegenwoordig meer succes. Er is zelfs een boek verschenen wat exclusief over Oranje/ Amberkleurige wijnen gaat.


Wanneer: Maandagavond 5 oktober van
19.30- 22.30 uur
Waar: Db’s CAB-Rondom 100, 3534 BE Utrecht
Is op 100 m van station Zuilen, gratis parkeerplaats voor de deur.
Utrecht
Prijs nu: €57,-. inclusief proefwijnen
Aantal deelnemers: min. 10- max. 16 personen
Aanmelding: https://www.divinonatura.nl/product/masterclass-oranjewijnen/

“Voor degenen die meer willen weten over natuurlijke wijn, kan ik de masterclass van Josje van harte aanbevelen! Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen