ontdek de magie van Italiaanse Natuurwijnen 

wat zijn dat, en wat zijn de verschillen tussen biologische, biodynamische en Natuur(lijke) wijnen?

  Wellicht ben je al bekend met natuurwijnen, heb je al het een en ander geproefd en wil je graag beter begrijpen hoe ze worden gemaakt. Wat is er zo betoverend aan Natuurwijnen? Smaakt het anders, voelt het anders in je lijf? Dat kan, maar is niet altijd zo. 

Gezondheid is postCorona des te meer een ding. Steeds meer mensen zijn gevoelig voor sulfieten en andere stoffen. En zijn daarmee bij Natuurwijn aan het juiste adres, aangezien er heel veel wijnmakers zijn die helemaal geen sulfiet toevoegen. Ook worden de wijnen niet gemanipuleerd, ‘lage interventie’.

 Doordat er geen toevoegingen en zo min mogelijk bewerkingen zijn is het van extreem groot belang dat de wijnmaker zeer gezonde druiven heeft. In je lijf voelt dit dan ook anders, de wijn valt goed, verteert goed, geeft = energie en ook de volgende dag voelt het nog steeds fijn:)

 Ook voor veganisten is natuurwijn de oplossing omdat er geen dierlijke producten worden gebruikt voor de klaring, zoals bijvoorbeeld vislijm.

  Smaak: niet in de laatste plaats zijn de smaken van natuurwijn een compleet nieuwe sensatie en de ontdekking van een nieuwe wijncategorie: Oranjewijn!

 Wat leer je vandaag:

  • Je ontdekt de verschillen tussen conventionele, biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wat zijn de verschillen in hoe ze worden gemaakt, wat er wel en niet in kan zitten/ toegevoegd (buiten vergist druivensap…), gezondheids- en milieuvoordelen etc.

• Ik laat je verschillen proeven- ook een Oranje variant, een witte wijn met langere schilweking. Dus je leert & proeft meteen hoe dat smaakt en hoe totaal anders dat is dan een ‘gewone’ witte wijn.
• Je leert door te proeven wat het effect is van sulfiet op een wijn. Je merkt het verschil tussen wijn gemaakt met toegevoegde sulfiet en zonder toegevoegde sulfiet.

Je ontdekt ook wat er achter termen zit als zero/zero en glou glou

Ontdek het tijdens deze unieke masterclass!

Wanneer:  woensdagavond 17 januari

Van 20.00 tot 22.00 / 22.30 uur

Locatie: de natuurwijnwinkel van
Vleck wijnen Utrecht
Nachtegaalstraat 72 Utrecht

Je proeft 7-8 wijnen waaronder zeker 1x bubbels, 2 x wit, 2x oranje en 2 x rood

Aantal personen- min 8 max 16

Voertaal : Nederlands

Prijs: van  €67 nu voor €57 

 Koop hier direct je kaartje

Op verzoek zijn ook online en andere live data mogelijk (op aanvraag/ in overleg.

  

 

 

 Ik heb bij Josje een Masterclass Natuurwijnen gevolgd.
Het was een gezellige, ongedwongen manier van presenteren, informeren en uitleggen. Heel professioneel, maar wel gezellig.

De wijnen welke ze had geselecteerd gaven een duidelijk beeld wat Natuurwijnen zijn. Hoe ze ruiken en proeven en hoe dat komt.

Mocht je meer over Natuurwijnen willen weten, Echt een aanrader

Gert Jan de Snoo

importeur biologische wijnen

 

 

“Voor degenen die meer willen weten over natuurlijke wijn, kan ik de masterclass van Josje van harte aanbevelen! Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen

Margherita is Romeins en woont al jaren in Utrecht. Tijdens de masterclass zei ze tegen me: “deze wijnen doen me denken en de wijnen van mijn opa. Die maakte ook wijn zonder iets toe te voegen, en apparatuur had ie niet (om te bewerken)”. En ze keek heel blij, jongeren zijn verrast als ze deze smaak van vroeger terugvinden. Vaak een reden voor de jonge generatie wijnmakers om daar naar op zoek te gaan, naar dat pure.

Margherita Rossi

Kok - Owner at The Garden of Vegan, The Garden of Vegan - Kitchen Punx

Anoniem deelde op instagram:

Proeverij Italiaanse natuurwijnen van @josjevanoostrom bij @wijnbarmost in Leidsche Rijn. Wat een ontdekkingen op meerdere fronten. Heerlijke wijnen, zo anders van smaak dan je gewend bent 

Tijdens de Masterclass vertelde zij me dat  ze al jaren geen wijn meer gedronken had, en dat dit een soort openbaring was voor haar (ze was meegekomen met een vriendin die al bekend was met mijn (voormalige) bio wijn selectie).

Anoniem