Firenze bezoeken

o.l.v. Josje als gids

GRANDIOOS BEZOEK AAN FLORENCE

            o.l.v. Josje van Oostrom

Velen doen een stedentrip naar Florence en verdrinken vervolgens in het moois en de drukte. Wij ( een burengroep van 10 personen uit Wageningen) deden het in 2016 anders. We huurden een villa ( met kok) in Castelfiorentino wat ca 60 km van Florence ligt in een prachtige Toscaanse omgeving. Natuurlijk wilden we Florence bezoeken maar ook wilden we genieten van de mooie Toscaanse wijnen. Josje heeft ons daar bij begeleid. Een ontvangst, rondleiding, proeverij en lunch bij wijnhuis Buonamico in Montecarlo ( vlak bij Lucca) was een feest. In de middag nog even Lucca bezocht wat ook heel bijzonder is. De volgende dag naar Florence. Josje wachtte ons op bij Piazza Santa Maria Novella. Zij leidt ons vakkundig door het oude centrum en vertelt ons vele geheimen over de geschiedenis van Florence. Het hoogteprunt wordt een bezoek aan de Vasari gang boven de Ponte Vecchio. Zéér beperkt toegankelijk en in groepjes van ca 20 personen met begeleiding van een gids en bewaker hebben we dit mooie erfgoed mogen bewonderen. De Arno en de drukte onder ons, met alle mooie doorkijkjes, maakte de dure toegangskaarten meer dan waard.

Een heerlijke Toscaanse  lunch in een typisch door Josje geselecteerd restaurant, waarna we de Bobolli tuinen en Palazzo Pitti nog bezocht hebben.

Een geweldige trip mede dank zij de deskundige en prettige begeleiding door Josje van Oostrom.

EEN AANRADER!

Harry van Lieshout

We spraken af op Piazzale Michelangelo van waaraf je een prachtig uitzicht over de stad hebt met haar prachtige monumenten. Daarna daalden we af naar beneden, wilden de fresco’s van Pontormo in de Santa Felicita (Capponi kapel) bekijken maar die bleken bij een tentoonstelling te zijn. We hebben koffiepauze op het Santo Spiritoplein gehouden, waar we de Santo Spirito kerk hebben bezocht, met een van de allereerste jeugdwerken van Michelangelo, het houten kruisbeeld van Christus (wat hij maakte voor de prior als dank). Daarna naar de overkant, op de brug hadden we een prachtig zicht op de Ponte Vecchio. We zijn toen eerst door gelopen naar via Cavour om de fresco cyclus van Johannes de Doper van Andrea del Sarto te bekijken, in prachtige grijs en groen tinten. Josje had deze plek net buiten het centrum speciaal voor ons geselecteerd omdat we zeer geïnteresseerd waren in fresco’s/grisalles. Voordeel van zo’n betrokken gids ☺ Daarna richting San Lorenzo complex (kerk, daar achter kapellen, bibliotheek, en de hele leermarkt), waar we vlak bij de Mercato centrale hebben geluncht op het plein bij Zaza waar Josje natuurlijk de betere restaurantjes wist. Doordat Josje de taal goed beheerst konden we genieten van een bijzonder lekkere Italiaanse lunch. Na afloop hebben we de Medici-kappellen bezocht, met de bijzondere beeldengroepen van Michelangelo. Daarna zijn we naar de Duomo gelopen en heeft Josje een en ander over de koepel en het verhaal daarachter verteld (Brunelleschi) en we zijn geëindigd bij het Piazza della Signoria met uitleg over de beelden in de Loggia dei Lanzi, over het Palazzo Vecchio en de David (kopie) van Michelangelo. We hadden zo veel gezien dat ons hoofd helemaal vol zat van de beelden van een prachtig Firenze. Nadat we afgesloten hadden met een heerlijk Italiaans ijsje namen we afscheid van Josje.

Bedankt Josje

Karin en Bert Tuiten

Een dag Firenze bezoeken met mij als gids

Florence, wat eigenlijk Firenze heet is een imponerende stad met een indrukwekkende hoeveelheid kunst, mooie gebouwen, eindeloze verhalen en geschiedenis. Je kan een dagje mee om je onder te laten dompelen in de sfeer, de verhalen, de schoonheid! Ga een dag met mij mee en laat mij mijn Renaissance en Michelangelo-liefde met je delen!

Dit kan al vanaf 2 personen of zelfs alleen als je dat zou willen! Met eventueel vooraf een online cursus om je vast voor te kunnen bereiden en het nodige voor plezier:)

Redenen om voor mij te kiezen als je gids kun je hier terug lezen: http://www.divinonatura.nl/over-mij/ 

Voor beschikbaarheids en informatie aanvragen klik hier

9 + 9 =