cursus Italiaanse wijnen

“Josje heeft de Italiaanse sommelier opleiding gedaan en daar ken ik haar van. Samen hebben we heel wat wijnen geproefd en het feit dat haar passie uitgaat naar de bio wijnen in het bijzonder.  Nederland ontdekt Italië als wijnland. In de afgelopen 12 jaren is de verkoop van Italiaanse wijnen verdrievoudigd. Dat is al reden genoeg om de kennis van dit grootste wijnland van de wereld te verbeteren. Josje gefeliciteerd met de geweldige opzet van de cursus.”

Ed Baten

Sommelier Gastronoom, Pura Passione

“  Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen

Malvasia delle Lipari, dessertwijn van Sicilie

Giro d’Italia: cursus Italiaanse wijnen

Reis in 6 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie bio- en natuurwijnen. Pure wijnen die zo puur mogelijk de smaak van de druif weergeven, typerend zijn voor een wijn of gebied en zo puur mogelijk gemaakt zijn- dus zo min mogelijk bewerkt en zo min mogelijk toegevoegd.

 Waarom Italië? Ten eerste omdat het mooiste land ter wereld is, een paradijs qua natuurschoon  & klimaat, oude kunst en heerlijk eten & drinken.  Wijn dus in dit geval. Als je nieuwsgierig bent aangelegd,  je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland!

Er is een zee aan verschillende wijndruiven, meer dan 1000 wordt gezegd, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350! Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. Ik neem je graag mee.

We reizen virtueel de prachtige laars door met haar bijzondere landschappen en ontdekken de veelzijdigheid van de vele verschillende wijnen en druivenrassen- van Albana tot Amarone, van Barbera tot Chianti tot Zibibbo en heel veel wat daar tussen zit!

Zou je wel meer willen weten van Italiaanse vino maar je weet niet waar te beginnen?

 Je krijgt in 6 weken kennis en (proef- en reis) ervaring aangereikt waar ik tig jaar over heb gedaan om te vergaren- dus je hebt een enorme tijdsbesparing:)

 Je bent eindelijk af bent van die frustratie om overzicht en echt inzicht te krijgen in de Italiaanse wijndruiven en streken. Je kan stoppen met eindeloos googelen.

Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven?

Dan is dit de cursus voor jou!

 

Wanneer:  

Februari: 14e,  21e, 28e

Maart: 13,20,27 e (wellicht 6 maart nog als extra datum)

 Woensdagavonden van 20.00- 22.00/ 22.30 uur

 Uiteraard maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij!

Min. Aantal 8 – max. 16 personen

Prijs: €347 ,-  inclusief 21 % BTW

Inclusief proefwijnen, circa 6-8 per keer

Waar:  de natuurwijnwinkel van
Vleck wijnen Utrecht
Nachtegaalstraat 72

 Aanmelden kan via deze link 

 Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij! Wil je vooraf ook de unieke cursus over natuurwijn  en/of masterclass doen? Stuur een w.a. of mailbericht dan krijg je extra korting!