cursus Italiaanse wijnen

“Josje heeft de Italiaanse sommelier opleiding gedaan en daar ken ik haar van. Samen hebben we heel wat wijnen geproefd en het feit dat haar passie uitgaat naar de bio wijnen in het bijzonder.  Nederland ontdekt Italië als wijnland. In de afgelopen 12 jaren is de verkoop van Italiaanse wijnen verdrievoudigd. Dat is al reden genoeg om de kennis van dit grootste wijnland van de wereld te verbeteren. Josje gefeliciteerd met de geweldige opzet van de cursus.”

Ed Baten

Sommelier Gastronoom, Pura Passione

“  Josje heeft een grote kennis van natuurwijnen en van Italië!”

Gina Botta

Wine educator, wine blogger with a passion for native Italian grapes., La Botta wijnavonturen

Malvasia delle Lipari, dessertwijn van Sicilie

Giro d’Italia: cursus Italiaanse wijnen

Reis in 8 weken mee door Italië en leer de belangrijkste wijngebieden en wijndruiven kennen aan de hand van een unieke selectie bio- en natuurwijnen.

 Waarom Italië? Ten eerste omdat het mooiste land ter wereld is, een paradijs qua natuurschoon  & klimaat, oude kunst en heerlijk eten & drinken.  Wijn dus in dit geval. Als je nieuwsgierig bent aangelegd,  je houd van afwisseling, verscheidenheid en originaliteit dan is Italië je wijnland!

Er is een zee aan verschillende wijndruiven, meer dan 1000 wordt gezegd, de regelmatig voorkomende zijn er al meer dan 350! Mijn ontdekkingstocht begon ruim 25 jaar geleden en duurt nog steeds voort. Ik neem je graag mee.

We reizen virtueel de prachtige laars door met haar bijzondere landschappen en ontdekken de veelzijdigheid van de vele verschillende wijnen en druivenrassen- van Albana tot Amarone, van Barbera tot Chianti tot Zibibbo en heel veel wat daar tussen zit!

Zou je wel meer willen weten van Italiaanse vino maar je weet niet waar te beginnen?

 Je krijgt in 8 weken kennis en (proef- en reis) ervaring aangereikt waar ik tig jaar over heb gedaan om te vergaren- dus je hebt een enorme tijdsbesparing:)

 Je bent eindelijk af bent van die frustratie om overzicht en echt inzicht te krijgen in de Italiaanse wijndruiven en streken. Je kan stoppen met eindeloos googelen.

Wil je graag zo puur en authentiek mogelijke wijnen leren kennen en proeven?

Dan is dit de cursus voor jou!

  • Je maakt kennis met een unieke selectie vini bio en naturali uit de diverse Italiaanse streken wat betekent dat je ontdekt welke wijndruiven en gebieden het meest interessant zijn.
  • Je ontdekt de belangrijkste wijngebieden en  wijndruiven zodat  je originelere keuzes  kunt maken en meer variatie mogelijkheden hebt.
  •  Je bezoekt alle regio’s van Italië virtueel,  je hebt kennis van de interessantste  wijngebieden , de belangrijkste, lekkerste & meest bijzondere wijndruiven. En met een beetje oefenen spreek  je het ook nog allemaal goed uit:)
  • Je ontdekt ‘nieuwe’ smaaksensaties wat betekent dat er nieuwe mogelijkheden ontstaan in combineren met eten en wat het beste bij jouw smaak past.
  • Je maakt een verschil in de wereld doordat je nieuwe keuzes kan maken die beter voor de natuur en voor (je eigen dan wel andermans) gezondheid zijn.
  •  Je leert dat er ook natuurwijnen zijn die net als ‘gewone’ wijn smaken, zonder‘ afwijkingen ‘ als dat jouw voorkeur of die van je gasten is. 

 Let op dit is geen cursus over natuurwijnen, de diversiteit en karakteristieken van de Italiaanse wijndruiven en gebieden staan centraal en de keuzes van de wijnen staan dan ook in het teken hiervan. 

Wanneer:  

Januari: 24, 31
Februari: 7,14e,  21e

Maart: 7, 14, 21

 Dinsdagmiddagen  van 14.00 uur tot 16.00 uur

Uiteraard maar plek voor beperkt aantal mensen, dus wees er snel bij!

Min. Aantal 8 – max. 15 personen

Investering: € 227,27 ex BTW / prijs van €395 voor incl. BTW: €275

Inclusief proefwijnen, circa 6 per middag

Waar:  Culemborg, nabij station

 Weeshuis, Volksuniversiteit West Betuwe

Herenstraat 29 | 4101 BR Culemborg

 Aanmelden en betalen kan direct hier 

Stuur een mail bij interesse via het contactformulier.  

 Het aantal plaatsen is beperkt. Wees er snel bij!