Wat kan Divino Natura voor je doen?

  • Advies geven, gericht zoeken naar juiste wijn/ wijnhuis
  • Verzorgen van workshops en Cursussen voor je personeel en of klanten 
  • Organiseren en begeleiden van een wijn/studie reis naar Italia

Voor importeurs  & restauranthouders:

Mis je nog een bepaald gebied/bepaalde wijnen in je assortiment/ op de kaart? Ik ga graag voor je op zoek! 

Met mijn gereis door heel Italië heen met bezoeken aan de diverse wijngebieden de afgelopen jaren heb ik heel veel contacten op gedaan. Uiteraard ook tijdens wijnbeurzen en wijnevenementen. Ik ga graag een (zoom) gesprek aan om te kijken wat ik voor je kan betekenen. De afgelopen 5 jaar heb ik in Italië gewoond en rond gereisd- eerste jaar bijna fulltime wijngebieden bezoeken, het hele land door- en daarna gevestigd in heuvels van Firenze en laatste paar jaar aan de kust, net onder Cinque Terre. Heb veel wijnmakers bezocht en even zovele wijn -evenementen en beurzen, bijna uitsluitend op biologische/ biodynamische/ natuur basis. Kortom heel veel contacten op gedaan en heel veel prachtige wijnen geproefd waarvan het mooi zou zijn om er een aantal van ook in Nederland verkrijgbaar te zien. 
Mochten jullie op zoek zijn naar een specifieke wijn-druif uit een specifiek gebied, naar wijnen zonder of weinig toegevoegd sulfiet, oranjewijnen, of ‘gewoon’ pure wijnen, fruit gedreven- laat het me weten en ik kijk of ik je met juiste wijnmaker in verbinding kan brengen.
Ik wil me speciaal ook inzetten voor de wijnen uit de Colli di Luni, vnl op basis van Vermentino (maar ook wel eens in de blend met Trebbiano en Malvasia). Aangezien ik dat de wijn in de omgeving was en een aantal wijnen & wijnmakers mijn hart gestolen hebben. Terra della Luna zit op grensgebied met Toscana, en de eigenaar Alessandro Vignali heeft de afgelopen jaren als missie gehad om Vermentino te maken zonder toegevoegde sulfiet. Hij heeft verschillende versies, waaronder ook met bubbels, maar ook stevige droge, wijn die kan ouderen. Daarnaast maakt hij ook niet onverdienstelijk rode wijn op basis van Shyraz en Grenache. Van de wit heb ik een en ander meegenomen om geïnteresseerden te laten proeven. Vooral de witte bubbels zijn heerlijk met dit warme weer:) 
Voor meer info stuur een bericht.

Mist je personeel kennis van Italiaanse wijnen en/of biologische/biodynamische/natuurlijke wijnen?

Ik verzorg workshops om maat op locatie (halve dag/ hele dag/ meerdaags) In nov – maart, augustus

Al dan niet aangevuld met een (online) cursus die deels zelf studie kan zijn met begeleiding via skype/zoom/ fb/ mail etc

Wijn Cursus  Italiaanse wijnen voor gevorderden & professionals –

 vergelijkbaar met Niveau 2  van de Italiaanse Sommelier opleiding:

wijngebieden & druivensoorten van Italië- deze kan als zelfstudie gedaan worden, maar ook met extra begeleiding/ mogelijkheid tot stellen van vragen, live ondersteuning etc.

Organiseren en begeleiden van wijn/ studiereis naar Italië

  • voor jezelf, personeel, voor je klanten

Samenwerking/verzorgen van lezing/proeverij :

Heb je klanten en/of personeel die geïnteresseerd zijn in een cursus/lezing Italiaanse wijnen/ de verschillen tussen biologische, biodynamische en natuurlijke wijnen willen leren kennen? Laten we kijken wat we hierin samen kunnen doen.

Ben je op zoek naar een bijzondere locatie/accommodatie/ agriturismo?

Hetzij voor een evenement, een langer verblijf of permanent. Ook daarmee kan ik je helpen, door mijn verleden als organisator en aanbieder van wijn- en gastronomiereizen met verblijf in agriturismi heb ik er heel wat gezien en geinspecteerd, ook tijdens studiereizen etc in kader van reisbeurzen etc.

Ik ga graag een (skype) gesprek aan om te kijken wat ik voor je kan betekenen.

12 + 5 =