Op zoek naar pure, originele & authentieke Italiaanse wijnen zonder toevoegingen en zo min mogelijke bewerkingen

Wijn die beter is voor omgeving & en jezelf? Ben je net als ik gevoelig/ intolerant? Dan zijn natuurwijnen met laag of geen sulfiet toegevoegd de perfecte oplossing om toch te kunnen drinken en je daarbij goed te voelen, ook de volgende dag:)

Waarom kiezen voor natuurwijn?

Andere (smaak) beleving

Natuurwijn kan (heel) anders ruiken en smaken, maar dat hoeft niet. Het is vaak puurder van smaak, frisser, fruitiger, heeft meer terroir-expressie, hogere mineraliteit. Er zijn ‘nieuwe’ wijnsoorten: oranje wijn en ‘glou glou. Met name oranjewijn – witte wijnen met langere schilweking zorgen voor compleet nieuwe smaaksensaties. De wijnen bieden nieuwe mogelijkheden in combinatie met eten. Vooral jongeren kiezen ervoor- maken wellicht meer bewust keuzes en hebben vaak ook niet de ‘bagage’ van hoe een wijn hoort te smaken, vinden het juist ook leuk als wijn afwijkt- in smaak, in beleving, het etiket (weg met het oudbollige). Bij twijfel- stuur mij een mail /w.a. bericht of vraag een gesprek aan dan kijk ik welke wijn het beste bij je voorkeuren past.

Gezondheids aspecten

Beter voor je vertering-geen manipulaties, geen toevoegingen (hooguit beetje sulfiet) waardoor de wijn prettig licht verteerbaar is. Gevoeligheid voor sulfiet: er zijn steeds meer heerlijke natuurwijnen zonder toegevoegd sulfiet verkrijgbaar. Een teveel aan sulfiet kan irriterend op maag darm kanaal werken, vitamine B1 afbreken, hoofdpijn veroorzaken (ook als je niet veel drinkt!), en geeft een drogend mondgevoel. Natuurwijn past in leefstijlen zoals veganisme (omdat er geen klaringsmiddelen worden gebruikt met dierlijke componenten), keto en paleo. 

Kiezen voor milieu & duurzaamheid

Natuurwijn begint waar biologische en biodynamische wijnen ophouden. Biologisch geteelde druiven worden niet bloot gesteld aan pesticiden, chemische bestrijdingsmiddelen in de wijngaard. Biodynamische teelt gaat een stap verder en brengt biodiversiteit terug in de wijngaard op diverse manieren. Het verschil zit em in wat er wel of niet in wijnkelder gebeurt: helaas mag er nog steeds van alles aan toegevoegd worden en gebeurt dat vaak ook. Het grote verschil is dat natuurwijnmakers in de wijnkelder niets toevoegen, hooguit een klein beetje sulfiet. Daarnaast zo min mogelijke ‘bewerking’. Super gezonde druiven die komen van terrein wat met veel respect en aandacht wordt behandeld. Wijnmakers die kleinschalig, ambachtelijk werken met veel liefde voor hun land en wijnranken, alles handmatig gedaan. Terugbrengen en bijdragen aan biodiversiteit. Gebruik van eigen gist (aanwezig o.a. op de druiven) & spontane fermentatie. Geen klaring en hooguit grove filtering waardoor alle goede stoffen in de wijn blijven en de wijn (vaak) anders smaak en beter verteert.

selectie 

Hier op de website staat slechts een beperkt aanbod, zorgvuldig geselecteerd. Van wijnmakers die ik persoonlijk ken, via beurzen en heb bezocht in cantina en de wijngaarden heb gezien. Variërend van enkele bio-wijnen zonder sulfiet van wijnmakers waar ik al jaren mee werk tot mooie natuurwijnen van top wijnboeren. Mail of app als je vragen hebt, op zoek bent naar iets- ik maak graag een proefpakket afgestemd op je wensen en smaak! Ik werk samen met enkele gespecialiseerde importeurs en heb ook een aantal natuurwijnen die verder niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Retail/horecaprijzen op aanvraag. Naast wijnen uit voorraad leverbaar  zijn er vele andere wijnen te bestellen- geef je wensen door! Zoals mooie Franciacorta bubbels voor de feestdagen heftige Oranjewijn op basis van Timorasso, top Barbaresco e.v.a.

wijngaard in de Vulture Musto Carmelitano
Giglio eiland wijngaarden Altura
overzicht toegstane ingredienten
Gravner amforen wijngaard

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.