Blog

Wijn  (met schilweking) & groene thee  kunnen belangrijk COV-2 enzym remmen

 Er is al vaak geschreven over de gezondheidsvoordelen van wijn en met name rode wijn. Dit komt omdat de stoffen met een positief effect zicht met name in de schil (en de zaadjes) bevinden en rode wijn gemaakt wordt met langere schilweking . Daarmee is oranje wijn (wijn gemaakt van witte druiven met lange schilweking) ook meteen een gezonde (re) keuze.
Er zijn onderzoeken die wijzen op voorkomen van hartaanvallen ( resveratrol zorgt voor een verhoogde aanmaak van een bepaald eiwit dat erom bekendstaat hartaanvallen te voorkomen), het kan (waarschijnlijk) obesitas voorkomen en de bekendste- het zou een bijdrage aan langer leven (het blauwe zone verhaal), mits je houdend aan 1-2 glazen bij het eten.

Stoffen uit groene thee en wijndruiven remmen belangrijk COV-2 enzym

Hoewel het ontwikkelen van een klinisch goedgekeurd vaccin tegen het nieuwe coronavirus de primaire agenda is van alle wetenschappers en medische professionals, worden er veel andere onderzoeken uitgevoerd om een meer natuurlijke en plantaardige behandeling hiervoor te ontwikkelen. Dat gezegd hebbende, zegt een recente studie uitgevoerd door de North Carolina State University dat bepaalde voedingsmiddelen, waaronder donkere chocolade en groene thee, kunnen helpen de verspreiding van COVID-19 onder mensen te voorkomen. 

 Plantenbiologen aan de North Carolina State University hebben aangetoond dat de chemische verbindingen in groene thee en muscadine-druiven zeer succesvol waren in het remmen van de functie van Mpro- de belangrijkste protease in het SARS-CoV-2-virus. Proteasen zijn belangrijk voor de gezondheid en levensvatbaarheid van cellen en virussen. Als proteasen worden geremd, kunnen cellen volgens de auteurs van het onderzoek niet veel belangrijke functies vervullen, zoals replicatie. “Muscadinedruiven bevatten deze remmende chemicaliën in hun schil en zaden. Planten gebruiken deze verbindingen om zichzelf te beschermen, dus het is niet verwonderlijk dat de bladeren en huiden van planten deze gunstige verbindingen bevatten. Als we dit protease kunnen remmen of deactiveren, gaat het virus dood.” zegt Deyu Xie, PhD in een persbericht.

Het is gebleken dat bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals pure chocolade, groene thee en druiven, chemische verbindingen bevatten – rijk aan fytonutriënten – die de functie van een specifiek enzym of protease in het virus kunnen belemmeren. Dit zou kunnen voorkomen dat het virus het menselijk lichaam aantast en van de ene persoon op de andere wordt overgedragen. De antivirale, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen van deze fytonutriënten zijn efficiënt gebleken bij het verminderen van het risico op hypertensie en ook bij het bevorderen van cerebrovasculaire en cognitieve functies.

Kortom het loont de moeite om je aan een dieet te houden met het drinken van groene thee, gematigd donkere chocolade eten en bij het avondeten enkele glazen natuurwijnen (met weinig of geen toegevoegd sulfiet) of druiven eten kan natuurlijk ook:). 

Kracht van appelbessensap, cranberrysap & granaatappelsap

Er zijn nog andere voedingsmiddelen die COVID-19 kunnen remmen. In weer een ander interessant onderzoek uitgevoerd door het Institute of Molecular Virology, Ulm University Medical Center, Technische Universität Dresden en CogniVerde GmbH, werd ontdekt dat cranberrysap en granaatappelsap het potentieel hebben om het SARS-CoV-2-virus te doden. De studie ontdekte dat appelbessensap de besmettelijkheid van het virus bijna 3.000 keer vermindert. Terwijl granaatappelsap en vlierbessensap het ongeveer 10 keer verminderen.

Nog meer doen om je immuunsysteem te boosten?

 Ik woonde onlangs een webinar bij van een Ortomuluculair therapeute daarin werd preventief Vitamine C & D aangeraden, en Omega 3 en Zink/Multiviatamine. Bij ziekte hetzelfde plus als aanvulling  Glutathonion/NAC & Astralagus membranaceus. Van Glutathonion had ik recentelijk ontdekt dat dat afgebroken wordt door sulfiet (in wijn, chips e.a.) Het is een zeer sterke anti-oxidant, ontgiftigt van zware metalen,  remt de virale replicatie &versterkt het immuunsysteem. Dit webinar wordt 18 januari weer gegeven, je kunt je aanmelden via deze pagina.  Monique Postma, orthomoleculair therapeut geeft dit webinar samen met Ron Wiebolt, klassiek homeopaat.

Blijf gezond & zorg goed voor jezelf!

Bron: TIMESOFINDIA.COM Coronavirus: Dark Chocolate, Green Tea And Grapes Can Protect You From COVID-19, m- Dec 2, 2020

 

 

Nieuwsgierig naar hoe wijn zonder sulfiet smaakt? Ik heb een mooi proefpakket samengesteld met een aantal favorieten.

De rosé bubbels zijn uitverkocht, wil je toch een pakket bestellen -stuur een mail met smaak voorkeuren en ik stel iets op maat samen, er kan ook rood zonder sulfiet aan toegevoegd worden.

Binnenkort nieuw pakket verkrijgbaar, inclusief introductie video-les.

Italiaanse Natuurwijnproeverij in de tuin

Zondagmiddag 5 september zomers Italiaanse natuurwijnproeverij in lommerrijke tuin in Wijk bij Duurstede (bij de Lek). Lekker ontspannen kennis maken met mooie Italiaanse natuurwijnen, kom gezellig proeven en genieten- van de wijnen en de mooie tuin! Uiteraard op...

De Eu wijst ‘natuurwijn’ als vermelding op etiket af

  De Europese commissie heeft besloten om vermelding van natuurwijn op het etiket af te wijzen omdat dit misleidend zou zijn voor consument. Dat begrijp ik aan ene kant wel, aan de andere kant zit de echte misleiding erin dat op wijnetiketten helaas nog steeds...

De rol van sulfiet: wat voor effect heeft het op smaak & gezondheid?

Tijdens mijn reis door Italië werd ik bijna misselijk van de geur van een ‘zogenaamd’ hoog aangeschreven wijn. Die geur die ik rook had te maken met de chemische toevoegingen, waaronder de hoeveelheid sulfiet. Wat is nou de rol van sulfiet? Is het nodig om goede wijn...